Israel 75 år

Israel 75 år

den 5 december 2022 | Jubileum Fira Israels 75 år med oss!

Under 2023 kommer vi att fira att det var 75 år sedan Israel bildades.

Keren Kajemet i Sverige fullföljer det uppdrag som sionismens pionjärer brann för, att utveckla och beskydda landets befolkning och även vara en viktig länk mellan Israel och judar i diasporan. Vi har flera viktiga projekt på gång när det gäller miljöarbete, trädplantering och att göra öknen beboelig.

Dessutom har nu utvecklingen av Raoul Wallenberg Park utanför Jerusalem tagit fart ordentligt, där huvudkontoret i Jerusalem lovat att matcha varje insamlad svensk krona vilket gör att att en donation i Sverige blir dubbelt så mycket värd. Vi tror att Raoul Wallenberg är en viktig länk mellan Sverige och Israel och en förebild utan like i denna tid av ökande antisemitism.

Varje gåva är betydelsefull! Alla som ger 750 kr eller mer får ett jubileumsdiplom och fram till årsskiftet en pin med Raoul Wallenbergs diplomatväska. Du kan också betala via swish 123 683 76 78 och bankgiro 5816-5515, märk betalningen ”Jubileum”. Du kan även dela upp din gåva under december och januari på 375 kr/mån. Om du önskar betala med kort går det bra HÄR.

Ett stort tack för ditt engagemang!