För Ukraina

Ditt bidrag gör skillnad för Ukrainas judar!

den 7 april 2022 | Ukraina I mars välkomnade KKL-JNF föräldralösa barn och omvårdare att bo i Nes Harim, KKLs skogscenter, där barnen ska få vara med på allehanda aktiviteter för att känna sig hemma.

 Keren Kajemet har nu mobiliserat för att hjälpa så många människor som möjligt i de judiska samhällena i Ukraina, som består av närmare 250 000 personer. 700 judar hade redan i början av mars anlänt till de centra som upprättats för judar som vill flytta till Israel och även ett 100-tal föräldralösa barn hade då tagits emot i Israel. Barnen placeras på Keren Kajemets Center föskogsutbildning i Nes Harim, endast några kilometer från Tzora-skogen där Raoul Wallenberg Park nu håller på att anläggas. Barnen är i åldrarna 2-18 år och anlände tillsammans med 40 anställda från barnhemmet i Zhytomyr.

"Det är så bekvämt och underbart här och så annorlunda mot den helvetiska tid vi upplevde innan vi anlände, en skillnad ord inte förmår att beskriva". 

Detta säger Maria Kapakova, ett judiskt flyktingbarn från Ukraina bland den grupp av barn som KKL Israelfonden flög till Israel och som blev inkvarterade i vår anläggning för skogsutbildning i Nes Harim utanför Jerusalem.
Premiärminister Naftali Bennet, som i skrivande stund är på Ben Gurion-flygplatsen för att välkomna föräldralösa barn som flugits in från Ukraina, säger i ett uttalande ”Detta är vårt uppdrag. Vi kommer att uppfylla denna heliga mission även denna gång”. Premiärministern syftar på den grundläggande tanken i den sionistiska rörelsen som ligger till grund för staten Israels tillkomst, nämligen att Israel skall vara ett säkert tillflyktsland för utsatta judar, oavsett var i världen de finns. Alla judar har, i enlighet med Israelslagstiftning, ”rätten att återvända till sitt gamla hemland”.

 – Varje donation, oavsett hur liten den är, är välkommen vid denna kritiska tid! säger Keren Kajemet Sveriges verksamhetschef Max Federmann. – Ditt engagemang i detta exceptionella projekt är avgörande för att säkerställa att dessa judiska ukrainska föräldralösa barn har allt de behöver för en välkomnande vistelse i Israel.Vi har ett uppdrag att återföra leenden till deras små ansikten och en känsla av trygghet och välbefinnande i deras hjärtan. 

Du kan visa din solidaritet med det judiska folket och Israel genom en gåva som hjälper oss att klara av de stora utmaningar som vi står inför. Alla gåvor, stora som små, är välkomna och uppskattade. Skriv Aliyah i meddelandefältet

Swish: 123 683 76 78

Bankgiro: 5816-5515

Läs vår senaste nyhetsfolder för mer information via länken nedan! Du kan också skriva till oss på info@kkl.nu och be att få våra veckomail med aktuellt om Israel, nytt om våra projekt och kuriosa vid judiska högtider!

https://kkl.nu/media/1713/kkl_mars_web.pdf

Se videor om hur barnen från Ukraina mottogs på KKL Israelfondens anläggning i Nes Harim utanför Jerusalem vi länkarna nedan!

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=RuulLSW9SKQ